Tapete Khroma

čudovita dolina reke Lys na severu Belgije je dom družine Masureel, ki je sredi 19. stoletja pričela s proizvodnjo tekstila. Kot prvi v regiji so v proizvodni proces uvedli parne stroje in tako postali eno vodilnih podjetij za proizvodnjo tekstila. Kot veliki ljubitelji umetnosti pa so svoj uspeh izkoristili tudi za izpopolnjevanje svoje umetniške zbirke, ki se veča vse do današnjih dni.

Tekstilno dejavnost so kasneje nadgradili tudi s proizvodnjo dekorativnih tapet, predvsem za druge blagovne znamke. Konec 20. stoletja pa so uspešno pričeli s proizvodnjo tapet na netkani osnovi. Istočasno so ustanovili svojo lastno blagovno znamko tapet Khroma in se hitro uveljavili kot eden pomembnih proizvajalcev na tem področju.

Tapete Khroma so se rodile iz ljubezni do umetnosti. Kot njihova privatna umetniška zbirka je tudi vsaka kolekcija tapet slika zase, izpopolnjena v vzorcu in tehniki tiska. Temne, ambientalne barve se prepletajo z močnimi vzorci in toplimi enobarvnimi tapetami v različnih efektih. Bogate dekorativne tapete se izmenjujejo z minimalističnimi, geometrijskimi vzorci, črtami in pikami. Naj omenimo še kovinske in svetleče barve, trend na področju tapet, ki so ga pomagali ustvariti tudi sami.

Naj bo vaše stanovanje kot fina umetnina. Izberite svojo kolekcijo tapet Khroma.